Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/vkhcesai/domains/tophorses.nl/public_html/libs/Database.class.php on line 122
Aangeboden: Paardenschool - informatieavond 27 januari 2013 | Dalfsen | Paarden | Tophorses.nl

Paarden/Pony's te koop? GRATIS adverteren / Kostenlose Anzeiges

RUITERWEBSHOP MEDHORSE

MedHorses.nl - De Ruitersport Webshop van 2011!

Aangeboden: Paardenschool - informatieavond 27 januari 2013

Omschrijving:

Waarom een Paardenschool?
De Centrale Paardenschool is bedoeld voor de enthousiaste (recreatie) ruiter die met het paard een opleiding wil volgen dat zich richt op de natuurlijke eigenschappen van het paard. De kennis hierover wordt ingezet in de dagelijkse omgang en training van het paard, ongeacht de discipline waarin u actief bent. Voor (toekomstige) instructeurs vormt deze opleiding een stevige basis waarmee u in staat bent het trainingstraject van uw klanten vakkundig te begeleiden.

Algemeen
Trainingscentrum Paard Centraal in Dalfsen (Ov) onder de einthousiaste leiding van Karin Huizer biedt verschillende diensten aan voor paardenliefhebbers.
Het doel van de trainingen is het overbrengen van elementaire theoretische en praktische kennis over het paard in relatie tot de mens met als resutaat een betere verstandhouding tussen beiden.
Het motto is 'natuurlijk gebaseerd op wederzijds vertrouwen'. Het natuurlijke gedrag van het paard vormt de rode draad door alle cursussen, clinics, workshops, trainingen, onderwijs en informatiebijeenkomsten die Paard Centraal aanbiedt.

Werkwijze
Het uitgangspunt is het werken op basis van wederzijds vertrouwen en respect in plaats van op angst, pijn en dwang.
Het grondbeginsel van de trainingen is inzicht krijgen in het paard als wezen; bewust worden van wat een paard ertoe beweegt om op een bepaalde manier te reageren op zijn omgeving. Met deze verworven inzichten en kennis ontstaat een betere verstandhouding tussen paard en mens, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect in plaats van op angst, pijn en dwang.

De methode en middelen die Paard Centraal hanteert, is voornamelijk gefundeerd op het Freestyle systeem van Emiel Voest. Het belangrijkste 'middel' dat wordt gebruikt is onze lichaamstaal. Andere middelen worden alleen gebruikt als dit bevorderend werkt voor het paard. Dit past in de visie van Paard Centraal: Minder is meer!

Welke andere trainingsinzichten?
Een breed opgeleide ruiter/trainer is in staat om andere (aanvullende) inzichten te gebruiken binnen de training en ontwikkeling van het paard.
De Paardenschool bekijkt, bestudeert en gebruikt ook:

 • de Academische Rijkunst van Bent Branderup
 • TTeam en TTouch van Linda Tellington-Jones
 • Centered Riding van Sally Swift- rijden vanuit rust, harmonie en plezier
 • Pat Parelli – leer denken als een paard
 • Monty Roberts - Join Up/Follow Up
 • Uitgangspunt Paardenschool In het opleidingstraject van drie jaar gaat u praktijkgericht paardenkennis opdoen; leren én werken met paarden vanuit een holistische benadering. De term holisme komt van het woord holos, wat “het geheel” betekent. Bij de holistische training gaat men uit van het paard in zijn totaliteit. In de trainingen wordt daarom gestreefd naar een emotionele en lichamelijke balans. Daarom wordt gekozen voor trainingen in combinatie met aanvullende therapiën en zienswijzen. Op deze manier wordt een beter resultaat bereikt door het "geheel" te aanschouwen en dit van diverse kanten te benaderen.

  Opbouw opleiding
  Zoals eerder aangegeven is de duur van de opleiding van de Paardenschool drie jaar en betreft het een deeltijdopleiding.
  Tijdens het eerste jaar staat zelfontwikkeling en kennismaken met de verschillende trainingsvormen centraal.

  Tijdens het tweede jaar staat de eigen ontwikkeling met het eigen paard centraal maar ook het trainen van andere paarden; om zo te komen tot een breed vakmanschap. Diverse onderwerpen worden behandeld; dit zijn onderwerpen die u als trainer vaak tegen zal komen in uw werk.
  Denk aan trailerladen, het beleren en zadelmak maken van jonge paarden en gedrags- en rijtechnische correcties.

  Tijdens het derde jaar staat naast bovengenoemde thema's ook de didactische vaardigheden en het opzetten van een eigen bedrijf centraal.

  Elk opleidingsjaar bestaat uit 23 opleidingsdagen. Hierin worden theorie- en praktijklessen gegeven. In deze opleidingsdagen zijn ook drie stagedagen verwerkt.

  Aantal deelnemers:
  Het praktische gedeelte van de opleiding vindt met maximaal zes deelnemers plaats. Het theoretische gedeelte kan uit meer deelnemers bestaan dan alleen de deelnemers van de eigen opleidingsgroep.

  Resultaat en erkenning:
  Na drie jaar ben je een gediplomeer instructeur die zich kan verzekeren. Diverse verzekeringsmaatschappijen erkennen deze opleiding!

  INTERESSE?
  Kijk op onze website voor meer informatie. Of kom naar de informatieavond op 27 januari... deze is GRATIS en vrijblijvend. Vooraf aanmelden is wel vereist :-)
  Of meld je bij de adverteerder met je vragen. Je krijgt altijd antwoord....

  Delen |

  Kenmerken:

  Informatie

  • Gratis
  • Geplaatst op: 04-02-2015
  • Bekeken: 1732 keer
  • Kaart:(indicatie)

  Adverteerder

  Biedingen

  Op deze advertentie kan niet geboden worden.

  Copyright bij Tophorses.nl, alle rechten voorbehouden.