Paarden/Pony's te koop? GRATIS adverteren / Kostenlose Anzeiges

RUITERWEBSHOP MEDHORSE

MedHorses.nl - De Ruitersport Webshop van 2011!

Gevraagd: GZ: Talentvolle dressuurpony, voor zeer goed tehuis!

Omschrijving:

Ik zoek een nieuwe liefde, naast mijn huidige pony van 22 jaar. Ik zoek een pony die aan de volgende punten voldoet;

Leeftijd: 4-12 jaar.

Schoofthoogte: 1.40-1.57.

Niveau: B t/m Int.

Kleur: Geen voorkeur.

Geslacht: Geen voorkeur, hengst zal wel geruind moeten worden.

Sociaal: Ja, komt op het land met andere pony's.

Stalgebreken: Bespreekbaar.

Medisch: Gezond, correcte bouw voor de dressuursport. De pony word volledig gekeurd door mijn eigen arts incl rontgen en bloedonderzoek.

Afstamming: Voorkeur gaat uit naar Duitse lijnen en Welsh, ik hecht veel waarde aan bewezen bloedlijnen.

Karakter: Goudeerlijk! Ik moet de pony ook met mijn dochtertje van 3 kunnen vertrouwen. De pony mag niet bijten of trappen, moet rustig zijn in de omgang. De pony moet houden van aandacht, uitgebreide poetsbeurten en knuffels. Onder het zadel mag de pony pit hebben, maar de pony moet wel eerlijk zijn. Geen gemene streken. Ik vind het zeer belangrijk dat de pony plezier heeft in het werk!

Prijs: Mijn paarden (momenteel nog 1 pony) komen niets tekort. Alleen de best mogelijke zorg is voldoende voor mijn paarden. Ik steek dan ook liever het geld in het onderhoud dan in het aankoopbedrag. Ik zoek een top pony voor een mooie prijs met de garantie dat de pony hemel op aarde bij ons zal beleven. Wij houden graag contact met de vorige eigenaar. Ik heb de mogelijkheid om een pony in te nemen tegen een tegoed aan ruitersportartikelen.

Over mij: Ik ben een 28 jarige mama van 2 prachtige kindjes. Een zoontje van 5 en een dochtertje van 3, een paardenmeisje in hart en nieren die vrijwel dagelijks mee gaat naar stal. Ze vind het heerlijk om te poetsen, knuffelen en uit te stappen. Ik heb een online ruitersportzaak welke binnenkort volledig vernieuwd online gaat. Ik rij 20 jaar, waarvan ik 14 jaar in het bezit ben van eigen paarden .Ik heb de drie jarige prive opleiding International School for Professional Horsemanship gevolgd. Hier kreeg ik les van onder andere Ulrieke Thiel, Vanda Oosterhuis en Erik Laarakker. Daarnaast ben ik een halfjaar als stagiaire werkzaam geweest bij een steunpunt van Emiel Voest waar ik vele clinics gevolgd heb. Ik werk met veel respect, gevoel, liefde en inzicht. Ik hou van afwisseling, zodoende houden we ook veel plezier in het dressuurwerk. Er word naast de dressuurtraining ook getraind aan de longe en we maken regelmatig een buitenrit.

Mijn paarden: Mijn huidige pony was mijn eerste eigen 'paard'. Zij kwam op kerstavond op 8 jarige leeftijd bij mij, liefde op het eerste gezicht! Ze is inmiddels 22 jaar en helaas begint ze richting haar pensioen te gaan. Begin dit jaar bleek dat ze last had van kissing spines, wij hebben haar direct laten behandelen. Hier is ze enorm van opgeknapt! Maar nu heeft ze een ontsteking in haar peesschede, het is mogelijk dat de pees beschadigd is, maar dat weten we pas na een scan die volgende week gemaakt kan worden (eerst moet de zwelling afnemen). Ondanks haar leeftijd doe ik er alles aan om haar in de watten te leggen, zo bel ik altijd direct een arts als er iets speelt en is alleen de beste zorg voldoende voor mijn paarden. Zo is Dushi is inmiddels 2 keer in het paardenspa geweest om het genezingsproces te ondersteunen. De smid komt regelmatig, de fysio komt indien nodig en de tandarts komt ieder jaar. Ook de kwaliteit van de mensen om mijn paarden heen vind ik zeer belangrijk. Zo is mijn arts Mark Deus, de fysio Dewi van Mechelen en heb ik een paardentandarts die zeer rustig en bekwaam is.

Om na 18 jarige leeftijd met succes te kunnen starten hebben wij een 2 jarige Gribaldi merrie erbij gekocht, helaas hebben we haar alleen veterinair gekeurd. ik heb haar zelf aangereden en toen in training gezet bij een internationale dressuuramazone, welke haar graag voor ons door wilde trainen voor de wedstrijd sport om zodoende meer naamsbekendheid te werven. Hier heeft Riverdance een ongeluk gekregen waardoor er argwaan ontstond over haar gezondheid. Ze is naar de kliniek gebracht waar ze volledig werd onderzocht. Hier bleek dat ze een misvormt hoefbeen had met vele slopende gevolgen waaronder gaten in haar pezen en artrose. Op 4 jarige leeftijd was ze volledig afgekeurd. We hebben een second opnion aangevraagd en daar bleek dat ze onbelast nergens last van had. Wij konden het niet over ons hart verkrijgen om een paard dat onbelast geen pijn heeft in te laten slapen, daarom hebben we besloten om haar op het land te zetten, hier heeft ze nog vele jaren met volle teugen genoten van het leven als een écht paard. Helaas hebben we haar vorig jaar op 12 jarige leeftijd moeten laten gaan, omdat de pijn verergerd was. Ze is ingeslapen in haar land, temidden van haar eigen kudde die op hun eigen manier afscheid van haar hebben genomen. Dit was een loeizwaar besluit, maar het mooiste wat ik nog voor haar kon doen.

Hierna kocht ik Whoopy, een 3 jarige ruin van Diamont Hit. Een bloedmooie pony van 1.57 m, alles wat ik zocht in een pony! Ook hem heb ik zelf doorgereden. Ik bleek echter enkele maanden na aankoop ongepland zwanger te zijn van ons eerste kindje. Het runnen van mijn eigen ruitersportzaak, het huishouden, de zorg voor mijn kindje én de zorg voor drie eigen paarden was op dat moment teveel om te combineren. Omdat Whoopy een echte power pony was die graag wilde werken en presteren heb ik besloten om hem te verkopen, omdat ik hem op dat moment niet kon bieden wat hij nodig had vond ik het oneerlijk om hem te houden omdat ík hem wilde houden en niet omdat dat het beste was voor hem. Zeer verdietig en zwaar besluit, maar net als bij Riverdance moet je soms een besluit nemen wat simpelweg het beste is voor het paard. Hij is via een vooraanstaand tussenpersoon, welke ook paarden bij Anky heeft aangeleverd verkocht naar Amerika. Ik heb het goed ingeschat, want wij hadden al snel een tweede kindje en de eerste jaren zijn hectisch.

Inmiddels zit mijn zoon op school, ons dochtertje gaat naar de peuterspeelzaal en  begint in januari ook op school en is er eindelijk weer voldoende tijd!

Onze stalling: Na de meest luxe stalling in Zuid-Holland en Zuid-Limburg heb ik anderhalf jaar geleden bewust gekozen voor een kleinschalige pensionstalling in het dorp waar ik woon. Dit is een stalling waar paarden nog echt paard mogen zijn. Zo komen de paarden het jaar rond buiten in kudde verband. Er is onbeperkt ruwvoer aanwezig op het land. De boxen zijn ruim en zeer open van opzet, met luikjes en alle mogelijkheden tot sociaal contact. De boxen worden iedere dag uitgemest en opgestrooid. Het stalgebouw is geisoleerd en geventileerd voor een optimaal stalklimaat. Het plafond is hoog waardoor het geheel ruimtelijk aanvoelt. Alle weilanden zijn afgezet met brede schrikband en zijn ingezaaid met een speciaal grasmengsel voor paarden. De paarden worden 's morgens vroeg gevoerd, na het eten worden ze buiten gebracht alwaar ze naast het gras beschikken over onbeperkt ruwvoer van hoogwaardige kwaliteit. Als de paarden in de avond weer op stal gaan krijgen ze weer ruwvoer. Ze hebben dus op een natuurlijke manier altijd wat te knabbelen.

We zitten in Zuid-Limburg, een stukje Nederland met bijzonder mooie omgeving. We gaan met grote regelmaat lekker buitenrijden. Ook pakken we met regelmaat mijn trailer om nieuwe plekken te ontdekken. Ik vind het belangrijk dat een paard naast de dressuurtraining veel afwisseling aangeboden word, zodat er plezier blijft in het werk. Rondje over de heide, het bos, in de beekjes spetteren, alles ligt binnen handbereik!

Doel: Ik zoek een pony met talent, bijzondere beweging, een speciale uitstraling. Een pony die plezier heeft in het leven en in het werk. Een pony die 300% geeft in de wedstrijdring. Ik wil graag thuis doortrainen en vervolgens met een pony tussen de paarden starten. Ik zoek een tweede soulmate voor een bijzondere prijs in ruil voor een liefdevol thuis voor het leven.

Heb jij de perfecte pony voor mij? (en mijn kleine meisje ;) ) Stuur alsjeblieft een mail met een omschrijving, de afstamming en foto's incl eventueel film materiaal. Uiteraard ben ik bereid om alle mogelijke vragen te beantwoorden!

Delen |

Kenmerken:

Informatie

  • Prijs: Nader overeen te komen
  • Geplaatst op: 10-05-2013
  • Bekeken: 3358 keer
  • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

Copyright bij Tophorses.nl, alle rechten voorbehouden.