Paarden/Pony's te koop? GRATIS adverteren / Kostenlose Anzeiges

RUITERWEBSHOP MEDHORSE

MedHorses.nl - De Ruitersport Webshop van 2011!

Aangeboden: Gediplomeerde Holistische begeleiding voor u en uw paard

Omschrijving:

'Een goede ruiter hoort zijn paard tegen hem praten,
Een uitstekende ruiter hoort zijn paard zelfs fluisteren,
Maar een slechte ruiter hoort zijn paard niet eens schreeuwen.'

Holistisch trainen?!
Deze manier van trainen gaat uit van een goede basis, zowel voor ruiter als voor het paard. Vanuit die basis kan verder gewerkt worden. Zonder een goede basis ontstaan er in een later stadium problemen.

Holistisch staat voor eenheid, samenwerking en harmonie, en dat is waar wij naar streven met onze paarden. We willen met zo min mogelijk zo veel mogelijk bereiken, dit doen we door onder andere gebruik te maken van lichaamstaal, dit kan zowel vanaf de grond, als op je paard. Holistisch trainen, het geeft u niet alleen een
andere benadering van het werken met paarden, maar ook een andere, bredere denkwijze, waarbij veiligheid, plezier, respect, vertrouwen en begrip een aantal kernwoorden zijn. Dat is het waar iedere combinatie naar toe wil werken, ongeacht de discipline, of u nu wel of geen problemen heeft.

Een aantal knelpunten ontstaan door verkeerde communicatie tussen mens en paard. Paardenproblemen worden probleempaarden en dan is alle plezier van het hebben van en werken met paarden eraf en dat is nu juist wat je niet wilt. Door gebruik te maken van verschillende vormen van Natural Horsemanship in combinatie met reguliere opleidingen kunnen we elke combinatie individueel begeleiden ongeacht de discipline
en nieveua. Er zijn zo geen knelpunten meer, alleen nog maar uitdagingen. Onze stal heeft in de loop der tijd verscheidene contacten opgebouwd, daardoor is het mogelijk om u, indien nodig, door te verwijzen naar gespecialiseerde mensen (chiropractie, hoefsmid, paardentandarts etc.)

Naast onze rijlessen geven wij ook veel grondwerk- en longeer training. Onze ervaring is dat het een leuke afwisseling is op het rijden, maar vooral een zeer nuttige training naast het rijden. Veel problemen kunnen beter en/of makkelijker vanaf de grond worden opgelost dan vanuit het zadel.
 
Wat kunnen wij u aanbieden:
Individueel les:
U kunt bij ons terecht voor privé-les. Het gaat dan om een les van 45 min. waarbij we rijtechnisch aan de slag gaan om de combinatie te verbeteren. De lessen die wij geven onderscheiden zich van andere lesgevers, doordat wij een combinatie maken van Natural Horsemanship en reguliere trainingen.

Tijdens de lessen staan de volgende aspecten centraal:
- de ruiter; houding en juiste (theoretische) kennis over de (basis)hulpen
- het paard; ondertredende achterhand, dragende rug, correcte halshouding en juiste buiging
- mede als de combinatie zelf; want een goede ruiter en
een goed paard hoeven nog niet een goede combinatie te zijn.

Door de lessen krijgt men meer inzicht in (het bewegen) van het paard, waardoor de ruiter de juiste minimale hulpen op het juiste moment kan geven. Alle oefeningen (ook op een hoger niveau) starten vanuit een juiste basis. Verschijdene (internationale) specialisten, complimenteren onze manier van werken en trainen.

Thema dagtrainingen:
- Zitlessen & rijtechnische correcties
- Communiceren met je paard doormiddel van lichaamstaal
- Longeren met dubbele lijnen en/of pessoa-teugel
- Grondwerk (bestaande uit):
`training waarbij het paard leert correct mee te lopen aan de hand
`gymnastiseren van het paard vanaf de grond
`Schrik- en Obstakeltraining

Ontwikkelingstherape met behulp van paarden:

Onder gediplomeerde, deskundige begeleiding in combinatie met paarden worden kinderen met een ontwikkeling- / gedragstoornis gestimuleerd om zichzelf te ontwikkelen. Door de dingen te stimuleren die erg goed gaan, krijgt het kind meer vertrouwen en handsvaten om ook met de dingen die minder goed gaan aan de slag te kunnen.


Ponykamp/ jeugdtrainingsweek:
Een ponykamp waar educatie én plezier voorop staan. In deze dagen zullen de ruiters veel leren over alles wat met paarden te maken heeft. Niet alleen de dagelijkse dingen en de basisbegrippen, maar vooral hoe je het beste met je paard kunt communiceren. Alle aspecten van het holistisch trainen komen aanbod, zodat ze niet alleen veel plezier beleven maar ook veel (nieuwe) dingen gaan leren.

Paard intern op training:
Het is mogelijk om uw paard bij ons op training te zetten voor de volgende aspecten:
- paarden met een (gedrag)probleem
- doorrijden/trainen van uw paard (voor wedstrijden, tijdens zwangerschap, vakantie of revalidatie)
- africhting

Bed & Breakfast
In de omgevingen ‘Westerwolde’ zijn verscheidene ruiterroutes (ook geschikt voor menners) aangelegd. Het is bij ons mogelijk om samen met uw paard te overnachten.
Daarnaast is er een mogelijkheid om deel te nemen aan een training en vervolgens nog een aantal dagen te verblijven, zodat we individueel nog aan de slag kunnen gaan en 's avonds eventueel kunnen genieten van een buitenrit in deze omgeving.

Informatie avonden:
Er zullen informatieavonden georganiseerd worden over de
volgende aspecten:
- (Onder)houden van paarden.
- Aanschaf van uw (eerste) paard.

Stal Holistisch Trainen, Kirsten Daamen
(gediplomeerd Centered Riding Instructor, Orun
Instructrice en Holistisch Trainster, Bachelor Pedagoog i.o.)

Delen |

Kenmerken:

Informatie

  • Prijs: € 27,50
  • Geplaatst op: 31-05-2011
  • Bekeken: 2355 keer
  • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

Copyright bij Tophorses.nl, alle rechten voorbehouden.